Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران با اشاره به دو عامل مهم در بروز کمبودهای دارویی، به ارائه پیشنهاداتی برای کاهش این کمبودها پرداخت. - اخبار اجتماعی -

دکتر آرش محبوبی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر صنعت داروسازی در سال‌های گذشته اظهار داشت: در حالی که در سال 1357 تنها 25 درصد نیاز کشور به دارو در داخل کشور تأمین می‌شد، الان این میزان به بیش از 90 درصد رسیده است و بنابراین صنعت داروسازی ایران یکی از افتخارات کشورمان به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم پرداخت به موقع مطالبات داروخانه‌ها

وی با بیان اینکه با وجود این پیشرفت‌ها صعنت دارو با مشکلاتی نیز مواجه است؛ افزود: با اجرای طرح دارویار سعی شد جلوی قسمتی از مشکلات صنعت دارو گرفته شود اما برخی مسائل نگرانی داروخانه‌ها را نسبت به این طرح برانگیخته است؛ از جمله اینکه در طرح دارویار، قرار است پرداختی قیمت دارو از مسیر بیمه‌ها انجام شود که یکی از نگرانی‌های داروسازان و صنعت دارو این است که بیمه به عنوان کانال پرداختی این طرح،‌ به موقع به تعهدات خود عمل نکند.

محبوبی ادامه داد: تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها باعث گرفتاری مردم و داروخانه‌ها خواهد شد. زیرا اگر بیمه‌ها عملکرد مناسبی نداشته باشند یا بودجه به موقع به دست آنها نرسد پولی که قرار است به دست زنجیره تأمین دارو برسد با تأخیر پرداخت و چرخه تأمین دارو دچار مشکل می‌شود؛ البته در یک ماه اخیر مشکل جدی در اجرای طرح وجود نداشته و طرح دارویار توانسته پرداختی از جیب مردم را در حد قبل از اجرای طرح ثابت نگه دارد.

افزایش قیمت نهاده‌های تولید از عوامل بروز کمبودهای دارویی

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران درباره نگرانی دیگر صنعت دارو تصریح کرد:‌ در سالهای گذشته عدم افزایش قیمت داروها متناسب با میزان رشد تورم باعث ایجاد فشار به صنعت داروسازی کشور شده بود اما در حال حاضر با قیمت‌گذاری جدید داروها، این هزینه‌ها تا حدی جبران شده است؛ در عین حال این نگرانی وجود دارد که با افزایش قیمت نهاده‌های تولید، شیشه‌ها و لوازم مورد نیاز برای بسته‌بندی داروها، شاهد افزایش هزینه تولید باشیم؛ از آنجا که کنترل قیمت این اجزا نیز در حیطه اختیارات وزارت بهداشت نیست و وزارت صمت در آن دخیل است؛ در صورتی که افزایش قیمت این مواد رخ بدهد؛ صنعت دارو با چالش مواجه خواهد شد زیرا در صورت افزایش قیمت مواد جانبی و بسته بندی، برخی شرکت‌ها مجبور خواهند شد که یا این اجزا را حذف کنند و یا بازبینی در فرمولاسیون و بسته‌بندی دارو داشته باشند که این تغییرات و بازبینی‌ها نیازمند انجام مجدد مطالعات پایداری است و در صورت رخ دادن چنین اتفاقی ممکن است انجام مطالعات پایداری 6 ماه تا یکسال طول بکشد که منجر به بروز کمبود برخی داروها در کشور خواهد شد.

محبوبی ادامه داد: در سالهای گذشته نیز علت کمبود برخی از داروهای ساده همین امر بوده است که قیمت شیشه‌آلات و مواد لازم برای بسته بندی داروها، بالا رفته و از سوی دیگر سازمان غذا و دارو قیمت داروها را تعیین کرده و به دلیل آن که فروش دارو با قیمت‌های بالاتر از قیمت مصوب سازمان امکان‌پذیر نیست،‌ تولید این داروها نیز برای تولیدکنندگان به صرفه نبوده و درنتیجه تولید دارو به مشکل برخورده است.

افزایش پوشش بیمه‌ای داروها راه حل مشکل افزایش قیمت مواد جانبی

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران راهکار این مسئله را افزایش پوشش بیمه‌ای داروها عنوان و بیان کرد:‌ البته باید توجه داشت که در سالهای اخیر صنعت بیمه‌ای ما رشد آنچنانی نداشته است.

وی چالش دیگر صنعت داروسازی را نحوه قیمت‌گذاری داروها عنوان و بیان کرد: در کشورهای دیگر قیمت‌گذاری دارو آزاد است و بیمه‌ها سقف مشخصی از قیمت را برای پوشش بیمه‌ای یک دارو تعیین می‌کنند؛ در این صورت برخی شرکت‌ها برای آنکه داروهایشان تحت پوشش بیمه قرار بگیرد قیمت خود را به اندازه قیمت تعیین‌شده توسط بیمه کاهش می‌دهند که این امر باعث می‌شود مردم به برخی داروها با پوشش بیمه‌ای دسترسی پیدا کنند و برخی دیگر از بیماران که تمکن مالی بالاتری دارند؛ به انتخاب خودشان داروهایی که گران‌تر هستند و کیفیت بالاتری دارند را به صورت آزاد تهیه کنند.

محبوبی با ارائه مثالی تصریح کرد: در حال حاضر داروهایی که در شرکت‌های مختلف تولید می‌شوند؛ صرف نظر از کیفیتشان، قیمت مشابهی دارند. مثلاً کپسول آموکسی‌سیلین تولید شده در شرکت‌های مختلف، یک قیمت ثابت دارد و بیمه‌ها نیز همان قیمت را پوشش می‌دهند در حالی که ممکن است بسته بندی و کیفیت مواد اولیه داروی آموکسی‌سیلین ساخته شده در یک شرکت بهتر از شرکت دیگر باشد. این مسئله باعث می‌شود برخی شرکت‌ها به سوی مصرف مواد با حداقل کیفیت سوق داده شوند زیرا صرف نظر از کیفیت مواد اولیه استفاده شده برای تولید دارو، قیمت یکسان خواهد بود.

به گفته وی در صورتی که قیمت گذاری دارو آزاد شود؛ شرکت‌های تولیدکننده‌ای که به دنبال کسب سود از راه حجم فروش دارو هستند؛ به سراغ محصولات تحت پوشش بیمه می‌روند و آن شرکت‌هایی که به دنبال کسب سود از راه ارتقای کیفیت هستند؛ سیاست‌های کیفی خود را در پیش می‌گیرند؛ البته بحث تحریم‌ها و محدودیت‌های ارزی باعث شده سیاستگذاران حوزه غذا و دارو تمایل چندانی به این رویکرد نداشته باشند.

دارو تحریم شد اما واردات سیگار آزاد است/ ایران جزو 20 کشور تولیدکننده دارو در جهان است فقط از 5 درصد ظرفیت صادراتی صنعت دارو استفاده می‌شود!/ داروهای ایرانی باکیفیت‌اند؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تجارت دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو تجارت دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو صنعت داروسازی پوشش بیمه ای داروخانه ها افزایش قیمت قیمت گذاری صنعت دارو بسته بندی بیمه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۱۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت جهانی موادغذایی

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه