Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@13:38:38 GMT

عامل گرانی لوازم خانگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۷۴۴۰

عامل گرانی لوازم خانگی چیست؟

یک کارشناس صنعت لوازم خانگی از افزایش قیمت‌های جدید لوازم خانگی در ۱۴۰۱ خبرداد و گفت: توقف روند گرانی محصولات در بازار بستگی به تغییر رویکرد و نحوه حمایت دولت از این صنعت بستگی دارد.

 مریم بهنام راد- زمزمه‌های افزایش قیمت لوازم خانگی از سوی تولید کنندگان و توزیع کنندگان این محصولات در همین ابتدای سال جدید شنیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار لوازم خانگی درهمان ابتدای سال گذشته ۲۵ درصد گران شد. گویا این افزایش قیمت برای تولید کنندگان کافی نبود و تا پایان سال ۱۲ تولیدکننده ایرانی قیمت کالا‌های خود را به طور تدریجی افزایش دادند. البته به گفته فروشندگان لوازم خانگی این برند‌ها به دلیل افزایش هزینه تمام شده کالا‌های خود را گران کردند.

به دنبال این افزایش قیمت ها، ۴ اسفند ۱۴۰۰ معاون اول رئیس‌جمهور به تولیدکنندگان لوازم خانگی در خصوص عدم همکاری با ستاد تنظیم بازار هشدار داد. محمد مخبر گفت: براساس تصمیمات ستاد تنظیم بازار، چنانچه تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی قیمت‌های خود را در بازار واقعی نکنند، برنامه‌ریزی لازم برای آزادسازی واردات متناسب با نیاز مردم انجام شود.

اما علی رغم این اولتیماتوم ها، خیز افزایش قیمت لوازم خانگی تولید داخل در بازار برداشته شده است. احسان فدایی، کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ دلیل صعود مجدد قیمت‌ها را چنین تشریح کرد. سال گذشته به نحوی به پایان رسید که اتفاقات عجیب و خاص در صنعت لوازم خانگی افتاده بود.

فدایی ادامه داد: تعطیلی تعداد زیادی از فروشگاه‌های لوازم خانگی در سطح کشور به دلیل خروج شرکت‌های خارجی که اکثر آن‌ها برند شاب‌های فروش محصولات ال جی و سامسونگ بودند، فضا را برای شرکت‌های ایرانی به عنوان جایگزین فراهم کرد که این موضوع مستلزم عقد قرارداد‌های جدید با شرکت‌های ایرانی بود.

به گفته این کارشناس صنعت لوازم خانگی؛ از سوی دیگر بدنبال ادامه شیوع گسترده و محدودیت‌های ناشی از بیماری کرونا، تقاضا برای خرید لوازم خانگی به دلیل عدم برگزاری مناسک و مراسم‌های سنتی مانند ازدواج روند کاهش داشته ومیزان فروش بشدت کاهش پیدا کرد و تا سال ۱۴۰۰ ادامه داشت.

مدیر ارتباطات گروه سام گفت: از سوی دیگر اخبار ضد و نقیض از نشست مذاکرات وین که به دنبال آن بحث اظهارات غیر کارشناسی عده‌ای مبنی بر کاهش قیمت‌ها با اجرای برجام مطرح وعاملی برای به تعویق انداختن خرید از سوی مردم شد.

فدایی ادامه داد: تعلل در خرید و مشکل رکود اقتصادی باعث انباشت لوازم خانگی تولید شده درانبار‌های کارخانه‌ها شد و سرمایه در گردش این شرکت‌ها به شدت مورد آسیب قرار گرفت.

این کارشناس صنعت لوازم خانگی با بیان اینکه در کنار پتانسیل‌های بخش تولید از اسفند ۱۴۰۰ همزمان با زمزمه‌های افزایش حقوق کارگران، شاهد تعدیل نیرو از سوی برخی شرکت‌های بزرگ لوازم خانگی شد. البته در شرایط فعلی تعدیل نیرو از سوی برخی شرکت‌ها یا رسانه‌ای شدند و یا در سکوت خبری ادامه دارد.

فدایی در ادامه چنین حرکت تحمیلی به برخی شرکت‌ها گفت: هدف یک مجموعه تولیدی افزایش میزان راندمان تولید و فروش محصولات برای پرداخت هزینه‌های تولید و پرسنل است. اما بازار مصرف بلافاصله بعد از تعطیلات نوروز شاهد رکود هرساله بازار در ماه رمضان شد و طبق سنوات گذشته میزان خرید و فروش لوازم خانگی در این ماه به پایین‌ترین حد خود در سال می‌رسد.

وی تصریح داشت: عوامل ایجاد رکود در بازار با نرسیدن اخبار‌های خوب ازنشست مذاکرات در سال ۱۴۰۱ و احتمال گرانی دلار پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، احتمال افزایش قیمت لوازم خانگی را قوت می‌بخشد.

 

این کارشناس صنعت لوازم خانگی با تأکید بر اینکه نرخ محاسبه حقوق گمرکی از ارز ۴۲۰۰ تومانی افزایش و به ارز نیمایی می‌رسد، گفت: این تغییر محاسبات ارزی در گمرک عامل دیگری بر گرانی قطعات وارداتی ومواد اولیه وهزینه تولید لوازم خانگی افزایش و در نهایت موضوعی که به طبع آن گرانی لوازم خانگی در بازار را رقم می‌زند.
وی تصریح داشت: نکته مهم این است که علی رغم تمام شعار‌ها برای حمایت ازتولید داخلی لوازم خانگی، حدود ۸۰ درصد حجم اصلی تولیدات دراین صنعت از حیث ریالی را واردات تشکیل می‌دهد.

فدایی ادامه داد: این عوامل منجر به انفجار قیمتی بزرگی در بخش لوازم خانگی در سال ۱۴۰۱ خواهد شد. قطعاً برای جلوگیری از این بحران باید شرایط، مدیریت و کنترل شود. در غیر این صورت سرنوشت تولید و بازار لوازم خانگی به درجه‌ای از بحران می‌رسد که جبران آن تبعات سنگینی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.

این کارشناس صنعت لوازم خانگی با پیشنهاد اینکه دولت باید یکسری از تصمیماتی که در خصوص وضعیت صنعت لوازم خانگی را گرفته و تبعات سنگینی را برجای خواهد گذاشت، مورد بازنگری قرار دهد، گفت: برخی از دستور العمل‌ها و بخشنامه‌ها علاوه بر اینکه موجب کاهش راندمان تولید شده، وضعیت این صنعت را به مخاطره انداخته است.

وی گفت: یکی از این تصمیمات جنجال آفرین و مخرب در صنعت لوازم خانگی، دستور کاهش ثبت سفارش قطعات اولیه لوازم خانگی است که همین جریان تأثیر زیادی بر افزایش قیمت محصولات در بازار دارد.

مدیر ارتباطات گروه سام تأکید داشت: بازار باید از رکود تحمیلی خارج شود و اکنون زمان خرید لوازم خانگی است چراکه زمزمه گرانی مجدد در بازار به دلیل عوامل تجمیع فشار ناشی از ۲ سال رکود عمیق در بازار لوازم خانگی، بی خبری از نتایج مذاکرات و احتمال افزایش نرخ دلار و از همه مهمتر دستورات تنش زا در تولید زود‌تر از انتظار به گوش می‌رسد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لوازم خانگی افزایش قیمت شرکت ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۷۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرک تخصصی کفش در قم ایجاد می‌شود

اکبر ابدالی گفت: ایجاد شهرک تخصصی کفش در قم از جمله طرح‌های مورد نظر برای سفر دور دوم رییس جمهوری به استان قم در اردیبهشت‌ماه جاری است که امیدواریم نتایج بسیار خوبی برای صنعت استان به دنبال داشته باشد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم افزود: زمین مورد نیاز برای این کار درنظر گرفته شده و اداره کل صنعت، معدن و تجارت قم با همکاری سایر نهاد‌های متولی همچون شرکت شهرک‌های صنعتی استان و بهره‌برداران صنعت کفش تلاش می‌کند این طرح به سرعت عملیاتی و آماده شود.

او  ادامه داد: صنعت کفش قم در تکمیل زنجیره تولید به خوبی عمل کرده و امروزه حجم قابل توجهی از نیاز‌های این صنعت برای تولید انواع متنوع کفش در داخل استان تامین شده و محصول نهایی با کیفیت بالا از قم به بازار‌ها داخلی و بین‌المللی عرضه می‌شود.

گفتنی است بخش تولید کفش ماشینی یکی از حوزه‌های موفق صنعت استان قم است که توانسته با ایجاد زنجیره‌ای پیوسته از ابتدا تا تولید نهایی محصول و حتی صادرات آن را به خوبی مدیریت کند.

بهره‌برداران این صنعت با استفاده از دانش و فناوری روز جهان، مشغول تولید انواع کفش‌های ماشینی و صندل هستند و توانسته‌اند علاوه بر بازار ایران در بازار‌های بین المللی نیز جایگاه ویژه‌ای به‌دست آورند.

در همین رابطه ظرفیت‌های این صنعت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در اردیبهشت‌ماه جاری به نمایش درآمد تا هم یکی از قابلیت‌های صنعتی استان قم به بازدیدکنندگان معرفی شود و هم بستری برای جذب سرمایه گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این بخش باشد.

کفش و صندل از مهمترین کالا‌های صادراتی قم به بازار‌های جهانی است و در طول سال‌های اخیر ارز آوری خوبی برای استان به همراه داشته است.

گزارش جمع بندی صادرات انجام شده از گمرکات استان قم در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، کفش و صندل در رتبه سوم کالا‌های صادراتی استان قرار دارد.

طی مدت یاد شده ۱۳ هزار و ۳۲۰ تُن انواع مختلف و متنوع کفش و صندل به ارزش ۲۳ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۲۰۲ دلار از گمرکات استان قم به کشور‌های هدف صادر شده که این آمار نشان دهنده موفقیت فعالان صنعت کفش قم در حوزه تجارت است.

حدود ۳۰۰ واحد تولیدی در صنعت کفش قم فعال است، همچنین این صنعت در استان حدود ۱۰ هزار شغل مستقیم و ۲۵ هزار شغل غیرمستقیم به وجود آورده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • شهرک تخصصی کفش در قم ایجاد می‌شود
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟