Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@15:44:19 GMT

برنامه دولت برای خاموشی‌ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۷۳۷۷

وزارت نیرو با صرف هزینه سنگین ۴ هزار ۲۰۰ میلیارد تومانی بر تعمیرات واحد‌های نیروگاهی تمرکز کرده تا برای اولین بار از تمامی ابزار‌های تولید برق به منظور جلوگیری از خاموشی تابستان ۱۴۰۱ استفاده کند.

خبرگزاری میزان _ فارس نوشت: تابستان در ۲ سال گذشته علاوه بر گرمای طاقت فرسا، مسئله قطعی برق مشکلات عدیده‌ای را برای مردم به وجود آورده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا یکی از مهمترین دلایل خاموشی در تابستان سال ۱۳۹۹ و همچنین تابستان سال ۱۴۰۰، فارغ از افزایش قابل توجه مصرف برق به خصوص در بخش خانگی، بی‌توجهی دولت قبل نسبت به تعمیرات نیروگاهی و اخلال در ابزار‌های صنعت برق به منظور پاسخگویی به نیاز مصرف از دلایل اصلی گسترده شدن خاموشی‌ها تلقی می‌شود.

نیروگاه‌های خارج از مدار، بلای جان صنعت برق در ۲ سال گذشته

بر این اساس تابستان سال ۱۴۰۰ در شرایطی نیروگاه‌های حرارتی کشور ۵۰ هزار ۶۰۰ مگاوات برق تولید کرده‌اند که توان عملیاتی تولید برق در کشور بر اساس آمار منتشر شده در ترازنامه انرژی برای نیروگاه‌های حرارتی در هر ۳ بخش گازی، حرارتی و سیکل‌ترکیبی مجموعا معادل ۵۹ هزار ۸۷۹ مگاوات برآورد می‌شود.

با توجه به در نظر گرفتن توان عملیاتی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی شاهد اختلاف ۹ هزار و ۲۷۹ مگاواتی بین ظرفیت عملی ساخت نیروگاه و همچنین توان تولید برق فعلی کشور هستیم. بر این مبنا محتمل‌ترین گزینه برای توجیه اختلاف ۹ هزار ۲۷۹ مگاواتی بین ظرفیت عملی ساخت نیروگاه و توان تولید برق فعلی کشور، خارج شدن تعدادی از واحد‌های نیروگاهی از مدار تولید برق بود.

در این خصوص، سیما غفاری، کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه ۶۲۰ واحد نیروگاه حرارتی برای تولید برق در کشور نصب شده است، گفت: «به نظر می‌رسد کاهش تولید ۹ هزار و ۲۷۹ مگاوات برق در تابستان مرتبط با نیروگاه‌هایی باشد که در شرایط بحرانی صنعت برق از مدار تولید خارج شده‌اند.»

این کارشناس انرژی در بیان این مسئله که خارج شدن یک واحد نیروگاهی ارتباطی با صفر شدن تولید یک نیروگاه حرارتی ندارد، گفت: نیروگاه محمد منتظری اصفهان، ۸ واحد نیروگاهی دارد که ممکن است بخشی از این واحد‌ها از مدار تولید برق خارج شوند، اما این نیروگاه با کل ظرفیت کمتر همچنان برق تولید کند.»

توقف تولید برق ۹ هزار مگاوات از واحد‌های نیروگاهی کشور در شرایطی که شاهد کمبود تولید ۱۵ هزار مگاواتی برق بودیم، نمی‌تواند توجیه قابل پذیرشی داشته باشد، چرا که همه ساله در باز زمانی کنونی شاهد ثبت اوج بار مصرف برق هستیم؛ بنابراین دولت و بخش خصوصی باید از تولید همه واحد‌های نیروگاهی کشور در این بازه زمانی اطمینان حاصل کند.

تمرکز وزارت نیرو بر تکمیل تعمیرات نیروگاهی

تجربه تلخ خارج شدن واحد‌های نیروگاهی در اوج بار به دلیل تعمیرات نیروگاهی، مسئله‌ای است که صنعت برق در شرایط کنونی توجه ویژه‌ای به آن کرده و تمام تلاش خود را به کار بسته است تا هیچ واحد خارج از مداری در تابستان ۱۴۰۱ وجود نداشته باشد و صنعت برق تمامی ابزار‌های خود را به‌منظور استفاده در اوج بار سال آتی در اختیار داشته باشد.

بر اساس اظهارات وزیر نیرو، در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار همه تعمیرات نیروگاهی کشور پیش از ورود به اوج مصرف برق به اتمام می‌رسد.

این گزاره به معنای آن است که برای نخستین بار در سال‌های اخیر صنعت برق با همه توان و بدون واحد خارج از مدار به مصاف تامین نیاز در اوج بار تابستان ۱۴۰۱ می‌رود.

براساس اطلاعات مستند به دست آمده از صنعت برق، هزینه تعمیرات نیروگاهی که سالانه انجام می‌شود، هزینه بسیار سنگینی است به‌طوری که در سال ۱۴۰۱ تعمیرات واحد‌های تولید برق به ۴ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۶۱ درصد از این هزینه مرتبط با تعمیر نیروگاه‌های دولتی و ۳۹ درصد دیگر نیز مربوط به تعمیرات نیروگاه‌های بخش خصوصی است.

عبور بدون خاموشی از تابستان سال ۱۴۰۱ ممکن می‌شود

مسئله تعمیرات واحد‌های نیروگاهی با توجه به تجربیات گذشته در دستور کار جدی وزارت نیرو و صنعت برق قرار گرفته و استفاده از توان تمام این واحد‌ها به خط قرمز بدل شده است.

علاوه بر واحد‌های نیروگاه‌های حرارتی، تعمیرات واحد‌های برقابی نیز در دستور کار قرار داشته و واحد‌های که بعضی اوقات ۲ سال از مدت توقف فعالیت آن‌ها می‌گذرد در مدار فعالیت قرار گیرد.

با توجه به برنامه وزارت نیرو به‌منظور تامین برق در اوج بار سال ۱۴۰۱، تعمیرات نیروگاهی بخش قابل توجهی از این برنامه را به خود اختصاص می‌دهد. بر این اساس به نظر می‌رسد، برخلاف دو سال گذشته صنعت برق با تمامی ابزار‌های خود می‌تواند به مصاف بخش خانگی رفته و در صورت همراهی مردم به منظور صرفه‌جویی می‌توانیم شاهد عبور بدون خاموشی از تابستان سال ۱۴۰۰ باشیم.

بیشتر بخوانید: تابستان ۱۴۰۱ هم قطع برق داریم؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: برق صنعت برق

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برق صنعت برق نیروگاه های حرارتی واحد های نیروگاهی تعمیرات نیروگاهی تعمیرات واحد واحد های نیروگاه تعمیرات نیروگاه تابستان ۱۴۰۱ تابستان سال وزارت نیرو اوج بار تولید برق سال ۱۴۰۱ صنعت برق ۹ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۷۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز در خصوص آتش سوزی ترانس برق

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داوود سلیمانی گفت: آتش سوزی ترانس برق در واحد شماره دو نیروگاه رامین اهواز به علت اتصالات و شوک الکتریکی ناشی از توفان و بارندگی شدید رخ داد و بلافاصله توسط گروه‌های آتش نشانی مهار شد.   وی افزود: در این حادثه هیچگونه خسارت جانی و یا آسیب به همکاران وارد نشده و خسارات فنی توسط تیم‌های تخصصی نیروگاه و شرکت بیمه در دست بررسی است.   سلیمانی ادامه داد: آتش سوزی رخ داده هیچ خللی برای شبکه برق ایجاد نکرده و نمی‌کند و هم اکنون عملیات جایگزینی ترانس جدید در حال اجراست.   گفتنی است؛ واحد شماره دو نیروگاه رامین اهواز به علت تعمیرات اساسی از پاییز سال گذشته از مدار خارج بوده و طبق برنامه ریزی‌های قبلی مقرر است پیش از آغاز تابستان وارد مدار شود.

دیگر خبرها

  • واحد سیار فرآورشی آزادگان جنوبی تعمیر شد
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی
  • توضیحات روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز در خصوص آتش سوزی ترانس برق
  • تابستان امسال خاموشی نخواهیم داشت
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • معاون وزیر نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • امسال خاموشی نداریم | ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق صحت ندارد
  • امسال خاموشی نداریم
  • اورهال واحد سیار فرآورشی اسکید مونتد با ظرفیت بیش از ۵۰ هزار بشکه در روز